ROMANIAN FOLK ENSEMBLE "DOR TRANSILVAN"
     
 
 
  Istoric

Ansamblul focloric Dor Transilvan este unul dintre primele 3 cele mai valoroase ansambluri folclorice care activeaza in municipiul Cluj-Napoca, dintre cele 20 de ansambluri folclorice in activitate.

Chiar  in anul infiintarii, 1994, ansamblul participa la festivalul “Cerbul de Aur” de la Brasov iar din anul 1995 isi incepe misiunea de reprezentant al culturii traditionale romanesti in festivaluri internationale de prestigiu organizate in Europa.

De aproape 25 de ani ansamblul Dor Transilvana reprezinta cu onoare si succes folclorul romanesc in festivaluri internationale organizate in Franta, Cehia, Italia, Polonia, Grecia, Turcia, Portugalia, Spania sau Statele Unite ale Americii.

Ansamblul are in componenta tineri dansatori (elevi, studenti sau angajati), instrumentisti si interpreti ai cintecului popular. Virsta dansatorilor ansamblului este cuprinsa intre 14 si 34 de ani iar cea a instrumentistilor intre 18 si 72 de ani.

Laureat cu premiul “Oscar pentru folclor” la festivalul mondial “Castello di Gorizia”, Italia, ansamblul Dor Transilvan este considerat un adevarat “ambasador cultural” al Clujului. (http://www.antena1cluj.ro/index.php/arhiva-emisiuni/viewvideo/1161/ambasadorii-clujului/31-03-2014-ambasadori-dor-transilvan)

 

Repertoriul ansamblului folcloric Dor Transilvan este compus din 15 jocuri populare sau suite de jocuri din cele mai frumoase si representative zone folclorice ale Transilvaniei (Oas, Codru, Bihor, Cimpia Transilvaniei, Sibiu, Brasov, etc).  Alaturi de acestea, din repertoriul ansamblului fac parte si “suita de jocuri moldovenesti” si celebrul joc  “Calusul oltenesc”- joc intrat recent in patrimonial UNESCO.

Orchestra ansamblului este compusa dintr-un grup stabil de 10 muzicanti care cinta atit in formula traditionala de trio transilvan cit si in cea de taraf sau orchestra restrinsa. In functie de complexitatea spectacolelor sustinute orchestra poate ajunge la 15-20 de instrumentisti. Majoritatea instrumentistilor sunt muzicanti cu studii superioare ceea ce face facila colaborarea cu marii interpreti ai cintecului popular.  De-a lungul anilor ansamblul Dor Transilvan a colaborat si a acompaniat aproape toti marii interpreti de azi ai Romaniei, incepind cu Dumitru Farcas, Achim Nica si pina la celebrul Gheorghe Zamfir.

Calitatea artistica a jocurilor sau suitelor de jocuri din repertoriul ansamblului este asigurata de experienta profesionala de peste 40 de ani, a prof. coregraf Florin Ciobanu.

Densitatea spectacolelor sustinute de ansamblul Dor Transilvan, aproximativ 100 de spectacole anual, apropie performantele artistice ale ansamblului de cele ale ansamblurilor profesioniste din tara.  

Acest lucru face ca in fiecare an ansamblul Dor Transilvan sa fie invitat la cele mai mari manifestari folclorice precum festivalul international “Cintecele muntilor”(Sibiu), Serbarile Transilvane (Cluj), festivalul international “Hercules” (Herculane), Festivalul jocului fecioresc din Transilvania (Cluj). Aceasi valoare deosebita a prestatiilor artistice ale ansamblului folcloric Dor Transilvan a inlesnit colaborarile artistice cu TVR (Elise Stan si Marioara Murarescu) si cu Institutul Cultural Roman din Madrid, Praga sau Varsovia.

                                     

LA ANIVERSARE – 1949-2004

Mergând pe firul dezvoltarii vietii culturale, anul 1949 când s-a constituit Intreprinderea comunala de transport Cluj (actualmente Regia Autonoma de Transport Urban de Calatori), marcheaza înfiimtarea formatieide cântece si dansuri populare (alaturi de celelalte formatii ale intreprinderii: corul, fanfara, orchestra de muzica usoara si formatia de teatru) care participa la primele concursuri nationale, ocupând locuri fruntase în fazele orasenesti si regionale. Desfasurând o activitate neîntrerupta, formatia de cântece si dansuri populare îsi impune prezenta în scurt timp în principalele centre muncitoresti si rurale prin înalta tinuta artistica a spectacolelor prezentate. De-a lungul timpului forma de organizare a formatiei de dansuri populare s-a modificat în functie de modificarile survenite in organizarea întreprinderii de transport. Din informatiile foarte sumare pe care le avem despre acea perioada putem spune cu certitudine ca între anii 1968 –1972 activitatea artistica s-a desfasurat în principal in cadrul orchestrei de muzica populara care se numea „Somesana”.

Între anii 1972-1975 orchestra „Somesana” a ITUC (denumirea de atunci a RATUC) a fuziunat cu echipa de dansuri constituita de amatorii de la IMMR 16 Februarie activînd sub denumirea de ansamblul „Ciobanasul”si ulterior ansamblul „Transilvania”. Sub acest nume sustine numeroase spectacole în tara. În repertoriul ansamblului erau 6 dansuri: suita de dansuri de pe Somes, dans din Oas, dans din Oltenia, Calusul, dansul fecioresc numit Haidaul si un obicei de nunta de pe Somes. Solisti vocali erau la acea vreme Ana Groza si Liviu Becichi iar solisti instrumentisti Gavrila Maier(clarinet si fluier), Turca Alexiu (vioara), Ioan Moloca (trompeta), Toader Nicolae (taragot), Czuli Ludovic(fluierat artistic). Coregrafia era semnata de Negru Gavrila si Aurel Olteanu iar conducerea muzicala de Alexandru Tamas.
În anul 1974 ansamblul Transilvania efectueaza un turneu în Elvetian iar în anul 1975 unul în Italia.
Dupa acest turneu Alexandru Tamas împreuna cu instrumentistii Maier Gavril (clarinet) Costea Iosif (tambal), Turca Alexiu(vioara) si Elena Ghirca (dansatoare) s-au desprins de la ansamblul Transilvania si împreuna cu regretatul Dumitru Vîrtic si cîtiva dansatori de la Electrometal condusi de Bontidean Ezechel au construit încet ansamblul Rapsodia Somesana. Repetitiile se desfasurau la clubul ITUC, acolo unde se desfasoara si în prezent.

În octombrie 1975 ansamblul proaspat creat era distins cu marele premiu la Festivalul de Toamna organizat în municipiul Cluj-Napoca iar în anul 1976 participa la festivalul de la Dej (unde ocupa primul loc) si la sarbatoarea de pe muntele Gaina. . Sub un nume predestinat succesului –Rapsodia Somesana- si sub îndrumarea instructorului si dirijorului Alexandru Tamas precum si a coregrafului Aurel Bulbuc ansamblul cîstiga premiul III pe tara cu dansul tematic „Eroul de dincolo de munti” la prima editie a festivalului Cîntarea României din anul 1977. Anul 1978 este marcat de turneul efectuat în Franta.

În anul 1979 obtine locul I pe tara si marele premiu al juriului la Cîntarea României, apoi locul I la toate editile festivalului. Anul 1981 consemneaza turneul din Finlanda si locul I la festivalul Caluserul Transilvanean, performanta repetata si în anul 1982. În aceasta perioada ansamblul sustine aproximativ 30 de spectacole anual colaborînd cu cei mai mari solisti din tara: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Mariana Draghicescu, Achim Nica, Nicoleta Voica, Dragan Muntean, Ioan Bocsa, Nicolae Furdui Iancu si multi altii. Repertoriul ansamblului se îmbogateste continînd creatii folclorice din cele mai reprezentative zone ale tarii: suita de dansuri din Palatca, suitele de dansuri de pe Valea Somesului, dansurile fetelor de la Crihalma si Seredei, Târnaveana baietilor, suita de dansuri din Moldova, Calusul din Oltenia, suita din Oas, obicei de nunta de pe Valea Somesului, suitele de orchestra de pe Somes, din Bihor, Oltenia, Banat si Moldova, Hora si sârba lui Dobrica cu vestita hora Stacato si Ciocârlia precum si piese vocale sustinute de solistii Nicolae Bondoi, Mia Dan si Rozalia Iuga. Ca o recunoastere a valorii ansamblului stau marturie numeroasele turnee si festivaluri internationale la care a participat: Franta-Italia 1974, Franta-Italia 1975, Franta 1978, Finlanda 1981, Franta-Italia 1982, Bulgaria 1983,Italia 1984, Franta si Italia 1985 si 1986, Italia 1989, 1991 si1992, SUA 1994. Turneu din SUA 1994 încheie o activitate glorioasa a unei generatii de dansatori, instrumentisti, instructori si solisti care s-au daruit cu devotament punerii în valoare a inestimabilului folclor românesc cu toate greutatile si limitarile politice ale acelei perioade.

Din 1994 este rândul unei altei generatii de artisti amatori de a duce mai departe traditia artistica în cadrul RATUC. Sub noua denumire de ansamblul folcloric Dor transilvan, cu sprijinul sindicatului din regie si sub conducerea coregrafica a prof. Florin Ciobanu se recladeste ansamblul folcloric al RATUC care participa chiar în acel an la festivalul Cerbul de Aur împreuna cu solistul Aurel Tamas. Se remonteaza într-o noua coregrafie toate suitele de jocuri din zonele cele mai reprezentative ale tarii. Se completeaza orchestra si au loc primele spectacole pentru publicul clujean sub noua denumire si în noua componenta. Alte doua aparitii pe postul national de televiziune au loc în anul 1995 realizate cu renumita solista de muzica populara si redactor de folclor Sava Negrean Brudascu precum si înregistrari la radio cu prof. Gelu Furdui. În 1995 prin participarea la festivalul international de folclor de la Midlesbrough-Anglia se reia onoranta misiune de reprezentare peste hotare a folclorului românesc. La spectacolul organizat de Ziua femeii ansamblul concerteaza alaturi de îndragitii artisti Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Fratii Petreus si Luca Novac. În anul 1996 ansamblul realizeaza filmari si aparitii pe postul national de televiziune împreuna cu doamna Niculina Merceanu si participa la festivalul international de folclor de la Strakonice-Cehia. Pe lânga participarile internationale ansamblul participa la manifestarile organizate de Societatea Avram Iancu la Tebea, Marisel, Bistrita si comuna Avram Iancu si îsi organizeaza propriile spectacole pentru publicul clujean si angajatii regiei. Participa la a XIX-a editie a Festivalului culturii somesene de la Dej. În 1997 ansamblul Dor transilvan participa la festivalurile internationole de la Staznice-Cehia si Sczegom-Polonia. Participarea ansamblului la festivalul din Cehia a fost apreciata si de Ambasada Româna care a trimis o telegrama de felicitare conducerii RATUC pentru modul în care ansamblul a reprezentat folclorul românesc. Ca o recunoastere a valorii ansamblului si a folclorului românesc, ansamblul a fost invitat în emisiuni în direct la televiziunile din Cehia si Polonia. Dupa aceste turnee ansamblul participa la festivalurile Ecouri Mesesene de la Zalau si Floare de pe Baragan din Slobozia. În toamna anului 1997 ansamblul realizeaza împreuna cu renumita realizatoare de emisiuni folclorice doamna Marioara Murarescu, spectacolul Tezaur folcloric având ca invitati solisti de marca ai folclorului românesc ca: Dragan Muntean, Laura Lavric, Sava Negrean Brudascu, Florica Ungur, Dinu Iancu Salajeanu, Florentina si Petre Giurgi, Fratii Petreus alaturi de mai tinerii solisti ai ansamblului: Nicolae Turcu si Crina Varga Moisi. Colaboreaza de asemenea cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca la toate actiunile culturale organizate de acesta de Ziua Nationala, Ziua Unirii,Ziua drapelului, etc.. Anul 1998 înseamna – pe lânga spectacolele de acum traditionale sustinute pentru salariatii RATUC si cele organizate de Primarie si Centrul de îndrumare a Creatiei Populare – participarea la festivalul international de folclor de la Mistrin (Cehia) si turneul desfasurat în Franta si Italia.

Cu un numar de 34 de spectacole sustinute, cu doua filmari realizate la televiziunile Antena1 Cluj si TVR Bucuresti, cu un turneu în Franta si unul în tara împreuna cu ansamblul “Danzerini di Lucinico” din Italia, anul 2000 a fost cel mai dens în actiuni dintre toti anii de dupa revolutie.
Cu o medie de 3 spectacole pe luna, ansamblul nostru se detaseaza evident între cele mai active ansambluri din tara.
În anul 2000 ansamblul a participat la toate genurile de spectacole: spectacole de prezentare (cele organizate de noi), spectacole umanitare (precum cel organizat de IJP Cluj pentru copii institutionalizati), spectacole de lansare (pentru Cornelia si Lupu Rednic si pentru Marius Ciprian Pop), spectacole aniversare (la 400 de ani de la unirea realizata de Mihai Viteazul, 1 Decembrie si 24 Ianuarie) dovedind tuturor ca diversitatea repertoriului si nivelul artistic atins ne fac compatibili cu orice gen de spectacole. Alte nume mari de solisti ca Traian Jurchelea, Mariana Anghel si Nicoleta Voica s-au adaugat celor cu care am concertat pîna acum.
Filmarile realizate cu televiziunea Antena 1 si TVR Bucuresti cu prilejul spectacolului Mostenitorii organizat la Ieud-Maramures (la trei zile dupa sosirea din turneul din Franta) se înscriu în seria spectacolelor de publicitate pentru ansamblul si regia noastra. La fel participarea la festivalul din Franta, la Serbarile transilvane la Cluj, la festivalul Samus de la Dej si la tabara internationala de folclor de la Sîncraiu.Anul 2001 a fost caracterizat prin munca pentru consolidarea imaginii ansamblului. ne-am concentrat eforturile si activitatea pe diversificarea modalitatilor de prezentare a ansamblului. În acest sens am realizat caseta video de prezentare a ansamblului, pagina WEB de prezentare pe internet precum si calendare cu ansamblul si o caseta audio cu cîntecele si jocurile din repertoriu.

Alti solisti de prestigiu ca Grigore Lese si Nicolae Muresan au complectat lunga lista a marilor interpreti de muzica populara care au concertat cu ansamblul nostru cu ocazia spectacolelor de 8 martie si Anul Nou.
Pentru prima data la Cluj-Napoca ansamblul nostru a prezentat un spectacol împreuna cu un ansamblu maghiar lucru receptat pozitiv de comunitatea maghiara din oras. O dovada a acestei receptari pozitive a fost faptul ca la festivalul “Milenium” al comunitatii maghiare, ansamblul Dor transilvan a fost singurul ansamblu românesc invitat în festival. Articolele de prezentare din ziarul “Adevarul de Cluj” realizate cu ocazia festivalului “Serbarile transilvane” si cele din caietele program ale festivalelor “Serbarile transilvane” si “Sfîntul Stefan” au prezentat înca o data iubitorilor de folclor realizarile ansamblului.

Cu o buna prezentare se regaseste ansamblul Dor transilvan si în "Repertoarul ansamblurilor folclorice din judetul Cluj" editat de Centrul de conservare si valorificare a traditiilor populare al judetului .
Prezenta în emisiunile de folclor de la Radio Cluj si de la televiziunea NCN întregesc paleta modalitatilor de construire a imaginii ansamblului pe care le-am abordat în acest an.
Participarea la festivalurile internationale din Norma, Sabaudia si Pena St. Andreea-Italia se înscriu în eforturile de promovare a folclorului românesc peste hotare.
Pentru a treia oara în ultimii patru ani ansamblul Dor transilvan a fost invitat de Prefectura Sf. Gheorghe sa concerteze de Ziua Nationala a României.
Anul 2002 a fost bogat în activitati artistice pentru cel mai vechi ansamblu folcloric în activitate din municipiul Cluj-Napoca. Participarea la festivalul Serbarile Transilvane (unde au participat în anul 2002 peste 25 de ansambluri) a fost un bun prilej de a demonstra valoarea ansamblului. De asemenea sarbatoarea de pe Muntele Gaina - unde ansamblul nostru a reprezentat judetul Cluj - a fost un alt prilej de confruntare cu ansamblurile reprezentative ale judetelor Arad, Bihor, Hunedoara si Alba.Ca dovada a aprecierii de care se bucura de ani buni, ansamblul RATUC este invitat la fiecare editie a unor manifestari dintre cele mai variate – la Sf. Gheorghe de Ziua Nationala, la Iara de Ziua Minerului, La Cugir la “Toamna Cugireana”, La Marisel la comemorarea eroilor moti, La Ocna-Mures la “Sarbatoarea Fiilor Satului”, la Cluj de Ziua Unirii. Cu fiecare an galeria marilor solisti de muzica populara care au concertat cu ansamblul nostru creste necontenit. Anul 2002 a fost anul în care Margareta Clipa si Ionela Prodan au cîntat (dupa foarte multi ani) la Cluj-Napoca, alaturi de ansamblul Dor Transilvan. În anul 2002 s-au montat “Suita de jocuri de pe cîmpie,Vergelul” din zona Bihorului. Orchestra si-a cristalizat o formula scenica stabila si un repertoriu valoros, înca neevidentiat suficient în fata publicului.
Al treilea schimb de generatii în cadrul dansatorilor ansamblului s-a petrecut fara mari fluctuatii de calitate a actului artistic. Pentru prima data în istoria ansamblului dansatorii care compun ansamblul sunt aproape toti nascuti la oras fara a avea o legatura afectiva directa cu satul, cu traditiile si cultura populara. Cel mai vîrstnic dansator în activitate în Cluj-Napoca este membru tot al ansamblului nostru. Se numeste Rus Radu

În anul 2003 ansamblul Dor Transilvan a sustinut 24 de spectacole, a participat la 4 festivaluri interjudetene si la un festival international în Polonia, a realizat 2 mari spectacole preluate de televiziuni (de 8 Martie si de Anul Nou), a aparut de 8 ori pe posturile de televiziune (TVR Cluj, Antena 1, PrimaTV, NCN), de 5 ori în presa locala (Adevarul de Cluj si Evenimentul Zilei) si o data pe Radio Cluj.Ansamblul folcloric Dor Transilvan a fost singurul ansamblu care a aparut în albumul judetului Cluj editat de agentia Prof Image într-un numar de 5.000 exemplare.
Ansamblul a fost invitat sa participe la 4 festivaluri internationale în Corea de Sud, Italia si Polonia (de doua ori). Cu un numar de 33 de actiuni artistice si publicitare desfasurate în decursul anului, ansamblul folcloric al RATUC s-a detasat evident în fruntea ansamblurilor folclorice din judetul nostru.
Acesta a fost anul 2003 în cifre.Analizat cronologic anul a debutat cu colaborarea cu Inspectoratul de Cultura si Consiliul Judetean la realizarea spectacolului festiv de 24 Ianuarie. În 11 februarie emisiunea de folclor de la Radio Cluj a fost dedicata exclusiv ansamblului Dor Transilvan.De 8 Martie spectacolul organizat de RATUC si Sindicat la Casa de Cultura a Studentilor si sustinut de ansamblul nostru si invitatii sai Achim Nica si Ioan Bocsa, s-a desfasurat într-o sala arhiplina în conditiile în care cu o zi înainte televiziunea româna si Marioara Murarescu sustineau un spectacol maraton de 6 ore prezentînd pe scena peste 30 de artisti din toata tara. Cu toate acestea - a doua zi - sala Casei de Cultura a Studentilor a fost neincapatoare pentru numerosii simpatizanti ai ansamblului nostru ceea ce dovedeste simpatia si prestigiul de care se bucura ansamblul regiei noastre.
Duminica, 23 martie spectacolul organizat de RATUC era transmis de TVR Cluj în toata Transilvania.

La finele lunii Martie ansamblul Dor Transilvan realiza împreuna cu Inspectoratul de Cultura Cluj spectacolul de lansare a casetei si CD-ului îndragitului rapsod popular Achim Nica.
De 1 Mai ansamblul îsi extindea înca o data aria colaboratorilor prin colaborarea cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei la realizarea serbarii cîmpenesti « Flori de Mai – Armindenul ».
În perioada 9-11 mai ansamblul a participat alaturi de alte 25 de ansambluri folclorice la cea de a patra editie a celui mai mare festival de traditii si obiceiuri din Transilvania « Serbarile Transilvane ».
Luna iunie a consemnat participarea la serbarile organizate de Primaria orasului Aiud sub genericul « Zilele Aiudului » si organizarea concursului « Ploaia de Stele » în cadrul Zilei Transportatorului.
Tot în luna iulie ansamblul aparea pe posturile de televiziune Antena 1 si Prima TV cu obicei de nunta.
Pe lînga spectacolul sustinut la Iara de Ziua Minerului cu solistii Achim Nica, Traian Ilea, Valeria Codorean, luna august a însemnat în primul rînd turneul în Polonia cu participarea la festivalul international de folclor de la Posnan, primirea la Ambasada Româna din Varsovia, spectacole sustinute în orasele: Radom, Posnan, Szamotuly, Szcegom, Leszno, Grodziska Wielkopolskiego, vizitarea Cracoviei si a Auswitz-ului.
Turneul din Polonia a consemnat schimbari importante în componenta ansamblului: predarea stafetei între vechea generatie (pîna atunci majoritara în structura ansamblului) si noua generatie (atît la nivelul dansatorilor cît si la nivelul orchestrei) precum si preluarea sarcinilor de instruire de catre cel mai experimentat dansator: Rus Radu.
Cu toate aceste schimbari majore succesul ansamblului în turneu a venit firesc ca urmare a muncii depuse si a talentului noii generatii.
Dovada a succesului repurtat de ansamblu în acest turneu sta felicitarea transmisa directorului general RATUC de ambasadoarea României la Varsovia si faptul ca dupa doar trei luni de zile de la întoarcerea în tara, ansamblul era invitat înca o data în Polonia ca oaspete de onoare la aniversarea ansamblului din Szamotuly si pentru a concerta de Ziua României la Varsovia si la consulatul român de la Posnan.
Luna august se închidea cu participarea la manifestarile organizate de comunitatea maghiara din Bontida desfasurate la castelul Banffy sub genericul « Zilele Bontidene ». Eram singurul ansamblu românesc invitat la manifestari.

Luna Septembrie a consemnat patru participari ale ansamblului la evenimente culturale organizate de PSD, politia Judetului Cluj si Primaria orasului Cugir.
Tot în acea perioada din Coreea de Sud sosea o noua invitatie pe adresa ansamblului pentru participarea la festivalul din 2004.
Ca urmare a prezentarii pe internet a ansamblului am primit propuneri de colaborare de la o naista japoneza, solicitari de casete audio de la un post de radio din Turcia, solicitari de casete video de la un profesor universitar din New York si de la un român stabilit în America; salutari si felicitari de la fosti dansatori ai ansamblului din anii 80.
Cu o medie de vârsta de 18 ani actuala generatie a ansamblului este cea mai tânara din istoria sa si cea mai talentata de la reînfiintarea ansamblului încoace.
luna decembrie consemnaun record absolut de manifestari pentru ansamblul nostru în cei 9 ani de activitate :13 actiuni într-o singura luna!!
Ca de obicei în ultimii 9 ani ansamblul Dor Transilvan a fost ansamblul care si-a încheiat ultimul activitatea (în 27 Decembrie) cu spectacolul festiv de Anul Nou.
În acest spectacol ne-am straduit sa îmbunatatim regia artistica a programului prin scurtarea prezentarilor pentru a da o cursivitate mai buna spectacolului, prin modificarea decorului si exploatarea efectelor de lumina (în masura în care dotarea salii o permite). Pentru publicul nostru am realizat în cadrul acestui spectacol lansari de casete: colinde (Preot Lucian Petrean), cîntece si jocuri (Ana Ilca Muresan), prezentare de noi solisti (Maria Butila Bonzar) si recitaluri ale solistilor consacrati (Margareta Clipa)

Urmarea acestei bogate activitati desfasurate la un înalt nivel artistic este faptul ca ansamblul Dor transilvan al RATUC a reusit ca se faca cunoscut în tara si stainatate ca pastrator al valorilor autentice ale folclorului românesc si demn continuator al traditiilor artistice din RATUC. Acum cînd se împlinesc 55 de ani de rodnica activitate artistica la acest ansamblu, de cuvine sa multumim tuturor celor care i-au dedicat o parte din viata lor si au contribuit la construirea prestigiului si traditiei sale precum si celor care au sustinut permanent activitatea sa: Conducerii si Sindicatului RATUC, Primariei Municipiului Cluj-Npoca, Inspectorului de Cultura a Judetului Cluj, Sucursalei Cluj a BCR SI ARDAF. Tuturor le multumim.

Tiberiu Groza
Directorul ansamblului Dor transilvan